Bemutatkozom

A legfontosabbak rólam

„Minden egy álommal kezdődik.”

Carl Sandburg (Álmodozás)

Dr. Barabás Adrienn vagyok, interior designer, tértervező- és térszervező, 3D látványtervező és bútortervező.

A legtöbb interior designerhez hasonlóan, a pályaválasztáskor én sem a kreatív szakma irányába indultam el.

Korábban jogászként és jogtanácsosként dolgoztam. Aztán sokévnyi elméleti munka és szakmai pályafutás után, két és féléves képzést követően „interior designer” végzettséget szereztem.

Először konyhatervezőként dolgoztam, amely valójában sok esetben teljes tértervezést is jelentett, de ennek keretében tanultam meg a műszaki-gépészeti tervezés csínját-bínját. Ezt követően egy lakberendezéssel és épületkivitelezéssel, felújítással foglalkozó cégnél helyezkedtem el, ahol az enteriőr tervezéssel összefüggő speciális szakági kivitelezési szakmákkal is sikerült megismerkednem, valamint kapcsolatokat kialakítani, megalapozni.

Aztán újabb szintet léptem a kreatív szakma terén. Ennek keretében a 3dsMax tervezőprogramhoz és az Adobe Substance 3D painterhez kapcsolódóan a „3D vizualizáció” képesítést is megszereztem.

Szakmai tudásomat a mai napig bővítem továbbképzésekkel, hogy ügyfeleimnek a lehető legjobb segítséget tudjam nyújtani vágyaik elérésében.

Munkám során a szenvedélyemnek élek és a kíváncsiság vezérel, a funkcionalitás, a praktikum és az esztétikum kéz a kézben jár.

Munkáimban a megbízóim igényeire hangolva álmodom meg az enteriőrt, a vágyott otthont, de megpróbálok valamit magamból is becsempészni a tervekbe.

Amennyiben lehetőségem nyílik rá és megbízóm is nyitott rá, egy-egy tervezés kapcsán megpróbálok olyan egyedi térszervezést megvalósítani, tereket, berendezési tárgyakat tervezni, amelyek eltérnek a szokványostól és hangsúlyos különlegességet jelenít meg. Az aktuális trendek ismerete mellett a munkám során egy adott stílus/érzés/elképzelés főbb jegyeit szem előtt tartva szeretek kifejező enteriőrt alkotni. Az egyedi és extrém ötletektől sem riadok vissza.

 

 

Tervezői tagság:

  • Lakberendezők Országos Szövetségének tervező tagja
  • „OtthonNeked” Szakmai Kör tervező tagja

Szakmai díjak és elismerések:

2021 – LG Interior Excellence 2021 lakberendezői pályázat

           „Home Cinema” kategória – 1. helyezett

2020 – OTTHONNEKED Design  “Style and Draw” Enteriőr Pályázat – szakmai különdíj

2020 – “Az ÉV fürdőszobája 2020” pályázat – Cadline Kft. különdíj

2018 – “LOSZ” ÉV Pályakezdő Lakberendezője pályázat – AGC különdíj

2018 – OTTHONNEKED Design  “Style and Draw” Enteriőr Pályázat

            „Év Pályakezdő Lakberendezője” kategória 

            2. helyezett és 5x szakmai különdíjnyertes